Kedves Látogató,
Sok szeretettel köszöntelek vadonatúj blog oldalamon, örülök és köszönöm, hogy benéztél hozzám.
Néhány évvel ezelőtt egy borvacsorán való részvétel alatt/után megváltozott az életem. Évekig rendszeres látogatója voltam a Villányi Borvidék hangulatos, olykor túlfűtött rendezvényeinek, szentül meg voltam győződve róla, hogy a bor színe vörös. Azon a bizonyos estén, vacsorán, olyan dolgokkal ismerkedhettem meg, amiről addig csak olvashattam. Hogyan lehet egy fehérbor komoly, nagytestű, hogyan lehet az édesszájú vendégeket egy csapásra levenni a lábukról egy remekül elkészített, könnyed száraz borral, hogyan lehet az ételeket itallal párosítani, hogyan lehet családi segítséggel 3-4 fővel tisztességesen levezényelni egy vacsorát, amin még kísérő program is van. Tanulságos este volt, mely azóta is emlékeimben él.
Azon este hatására kezdtem el komolyabban érdeklődni hazánk borvidékei, az ott készülő borok után. Kezdetben “csak” elvarázsolt az a sokszínűség, mellyel találkoztam, azonban ahogy telt az idő, rá kellett jönnöm, hogy mindez szakmai tudás, ismeretek nélkül nem sok mindent ér számomra, csak egy szép hobbi, én pedig ennél többet szerettem volna, többre vágytam.
Az Élet folyamatos tanulás. Az elmúlt évek alatt, a sok élmény mellett, okleveles borbírálói végzettséget szereztem és a tanulásnak természetesen nincs vége, újabb kihívások várnak rám. Pár éve az a megtisztelő felkérés érkezett hozzám, hogy hazánk egyik legjobb, de minden bizonnyal legszebb bormagazinjának munkatársa legyek. Ez a magazin, az országos terjesztésű Pécsi Borozó. Hihetetlen büszkeséggel, örömmel tölt el, hogy egy ilyen magazin munkatársa lehetek. Ami a gasztronómiai vonalat illeti: közel egy éve állandó szerzője vagyok a Bajai Honpolgár havilapnak, ahol a Kockás abrosz nevű rovatban találkozhatnak velem, írásaimmal, receptjeimmel a kedves olvasók.
Bár végzettségemet tekintve olykor talán túl szigorúan nézek és kóstolok egy-egy bort, szerencsére a szürke hétköznapokban már megtanultam azt, hogy csak kétféle bor létezik: az egyik, amelyik ízlik, a másik, amelyik nem, és ez utóbbi még véletlenül sem azt jelenti, hogy az rossz :-)
Az elkövetkezendő néhány napban, hétben -amolyan bemutatkozás gyanánt- a Pécsi Borozó és Bajai Honpolgár lapokban 2016- tól napjainking megjelent írásaimat olvashatjátok. A borospohár és üveg még üres, de mint ezt a blogot, úgy a poharat is hamarosan elkezdem megtölteni jobbnál-jobb dolgokkal.
Borbaráti üdvözlettel:
Szünder Dezső
Kép: pixabay
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.